درمان آفت دهان
آفت دهان معمولاً ۱ الی ۲ هفته طول میکشد تا از بین برود، اما روشهای خانگی وجود دارد که با انجام آنها میتوانید زمان درمان آفت دهان را کاهش دهید.
اجتناب از برخی غذاها
برای درمان آفت، باید از غذاهای بسیار تند، نمکی و یا اسیدی، پرهیز نمایید زیرا موجب تحریک آفتها و توقف روند بهبودی آنها میشود. حتی نوشیدنیهای داغ و غذاهایی که حاشیهها و کنارههای تیز دارند، مانند تکهای تست، میتوانند ایجاد ناراحتی کنند.
شستشو با نمک
مردم همچنین از روشهای جایگزین طبیعی مانند محلول نمکی برای بهبود روند درمان استفاده میکنند. ۳۰ ثانیه شستشوی دهان با محلول آب نمک با بالابردن غلظت کلرید سدیم و جمعکردن آب غشاء اطراف آفت دهان به بهبود آبسهها و زخمهای بازی مثل آفت در دهان کمک میکند.
شستشوی دهان و دندان با مسواک نرم
مراقبت از دهان و آسیب وارد نکردن به آفت، باعث سرعت گرفتن درمان آفت میشود. استفاده از یک مسواک نرم از تحریک آفت دهان ممانعت میکند. بهداشت خوب دهان و دندان با تمیز نگهداشتن دندانها و لثهها از عفونی شدن زخمها جلوگیری میکند.
ماست
مصرف ماست پروبیوتیک با کیفیت، برای آفت دهان بسیار مفید است. پروبیوتیک مانند یک صافی عمل میکند و فقط به باکتریهای مناسب اجازهی حضور در دهان میدهد. اینکار باعث آرامترشدن زخم و بهبود آفت دهان میشود. ازطرفی، نرمی و خنکی ماست به کمترشدن درد ناشی از آفت کمک میکند.
چای سیاه
یکی از بهترین روشهای خانگی برای تسکین درد آفت دهان، استفاده از چای سیاه است. پس اگر دچار آفت دهان شدید، چای کیسهای را مستقیم روی آفت دهان قرار دهید تا دردتان آرام شود. میتوانید چای سردشده را نیز بهعنوان دهانشویه غرغره کنید. «تانن» موجود در چای تأثیر مثبتی برای التیام آفت دهان دارد.
استفاده از یخ
وقتی دچار آفت دهان میشوید، مکیدن مکعبهای کوچک یخ باعث تسکین و کاهش سوزش و التهاب زخم میشود. سردی یخ، جریان خونرسانی به آفت دهان را کاهش میدهد؛ در نتیجه درد و تورم آفت هم کمتر میشود.
مصرف مکمل زینک(روی)
کمبود روی میتواند با آفت دهان مرتبط باشد. بنابراین مصرف مکمل روی میتواند مشکل را حل کند. اما باید یادتان باشد؛ مصرف طولانیمدت قرص زینک باید حتما تحت نظر پزشک باشد.
مصرف روزانهی مکملهای حاوی ۱۵۰ میلیگرم روی، تعداد دفعات آفتزدن را از ۵۰ درصد به ۱۰۰ درصد کاهش میدهد. مصرف یک مکمل روی خوب و با کیفیت یک یا دو بار در روز یکی از آسانترین راههای کمک به بهبود آفت دهان محسوب میشود.
ویتامین E
یک کپسول ویتامین E را باز کنید و مایع داخل آن را روی آفت دهان بگذارید. روغن حاوی ویتامین E مثل یک پوشش روی زخم را میپوشاند و مانع از عفونت آن میشود و این به روند بهبود و درمان سریعتر آفت دهانی کمک میکند.
کلینیک تخصصی درد،زیبایی،درمانی
دکتر اردشیر عامری به روش طب سوزنی
آدرس :
اصفهان،خیابان شمس آبادی ،جنب بیمارستان سینا،ساختمان مجید واحد ۳۷
شماره تماس:
۳۲۲۴۰۹۳۸