بررسی تاریخچه فواید طب سوزنی
فواید طب سوزنی از زمان باستان تا دوران معاصر
استفاده از فواید طب سوزنی یکی از روشهای اساسی درمان است. این روش شامل استفاده از سوزنهای تیز و نازکی است که در نقاط خاصی از بدن فرو میروند. اعتقاد بر این است که این فرآیند جریان انرژی بدن را به الگوهای سالمتری تنظیم کرده و تغییر میدهد همچنین برای درمان طیف گستردهای از بیماریها و مشکلات سلامتی استفاده میشود.
مطالب آموزنده دکتر اردشیر عامری متخصص طب سوزنی اصفهان :
- لیفت صورت با نخ اصفهان
- پژوهش پیرامون تاثیر طب سوزنی در باروری
- تزریق ژل و بوتاکس اصفهان
- متخصص طب سوزنی اصفهان
- لیفت صورت با نخ اصفهان
- لیفت صورت – تزریق ژل و بوتاکس – دکتر اردشیر عامری
- متخصص طب سوزنی
- با ماساژ چینی آشنا شوید :
- کاشت نخ لاغری اصفهان
- تزریق ژل و بوتاکس
- معجزه زیبایی و جوانسازی پوست با طب سوزنی صورت
- لیفت صورت با نخ
- ۱۴ خاصیت بادکش درمانی
تاریخچه طب سوزنی
تحقیقات زیادی برای درک میزان اثربخشی طب سوزنی روی گوش برای کمک به ترک اعتیاد به مواد مخدر در حال انجام است. متن اصلی طب چینی از کتاب نِی چینگ (Nei Ching)، یک کتاب طبِ داخلی امپراطور زرد گرفته شده است که تخمین زده میشود که حداقل ۲۵۰۰ سال قدمت دارد. از آن زمان تاکنون هزاران کتاب در مورد شفای چینی نوشته شده است و فلسفههای اصلی آن مدتها پیش به سایر تمدنهای آسیایی گسترش یافته است. تقریبا تمام اشکال طب شرقی که امروزه در غرب مورد استفاده قرار میگیرد، از طب سوزنی، شیاتسو (طب فشاری) و ماساژ طب فشاری گرفته تا رژیم ماکروبیوتیک، همگی بخشی از طب چینی هستند یا ریشه در طب چینی دارند.
افسانهها حاکی از آن است که طب سوزنی زمانی ایجاد شد که پزشکان چینی اثرات پیشبینی نشده پارگیهای شدید پوستی را در جنگجویان چینی مشاهده کردند. قدیمیترین متن شناخته شده در مورد طب سوزنی، کتاب نظام کلاسیک طب سوزنی، به سال ۲۸۲ بعد از میلاد برمیگردد. اگرچه طب سوزنی بهترین روش شناخته شده در طب چینی است، اما طب چینی از همان قدیم از داروهای گیاهی، درمان رژیم غذایی، تغییر سبک زندگی و ابزارهای دیگر نیز برای درمان بیماران استفاده میکند.
فواید طب سوزنی غیر قابل انکار بوده و افراد زیادی از آن به عنوان یک روش درمانی استفاده کردهاند. با این حال، طب سوزنی بعضاً توسط نهادهای پزشکی تایید نمیشود. انجمن پزشکی آمریکا در برابر تحقیق در مورد آن مقاومت نشان داده است، زیرا این طب نسبت به طب غربی بسیار متفاوت است.
فواید طب سوزنی
سازمان جهانی بهداشت (WHO) طب سوزنی را به عنوان یک روش درمانی موثر برای بیش از چهل مشکل پزشکی، از جمله آلرژی، بیماریهای تنفسی، اختلالات گوارشی، مشکلات زنان، بیماریهای عصبی و اختلالات چشم، حلق و بینی و بیماریهای دوران کودکی توصیه میکند. طب سوزنی در درمان اعتیاد به الکل و سوءمصرف مواد مورد استفاده قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۲، یک مرکز سلامتی واقع در مِین، یک کمک هزینه منحصر به فرد برای مطالعۀ طب سوزنی برای درمان سوءمصرف مواد دریافت کرد.
از آنجایی که از قبل از طب سوزنی برای کمک به این افراد استفاده میشد، این مطالعه به دنبال این بود که نشان دهد اثرات طب سوزنی روی گوش، به افرادی که به مواد مخدر و الکل اعتیاد دارد، کمک میکند تا در مواجهه با شرایط اضطرابآور عملکرد بهتری داشته باشند.
برای رفع بسیاری از انواع سردرد، استفاده از طب سوزنی توسط برخی از پزشکان طب سنتی تجویز میشود.
طب سوزنی یک درمان موثر و کم هزینه برای رفع سردرد است و بر تأثیر مثبتی بر بهبود دردهای مزمن ناشی از آسیبهای کمر و آرتروز دارد. از فواید طب سوزنی برای تکمیل درمانهای تهاجمی غربی مانند شیمی درمانی و جراحی نیز استفاده شده است. طب سوزنی معمولا زمانی مؤثرتر است که به عنوان پیشگیری یا قبل از حاد شدن یک بیماری استفاده شود، اما این روش برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان و ایدز نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
در سال ۲۰۰۲، موسسه ملی سلامت اعلام کرد که طب سوزنی میتواند به کاهش درد ناشی از برخی بیماریهای اسکلتی عضلانی مانند فیبرومیالژیا (یک سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمن است) کمک کند. برای درمان شرایط یا آسیبهایی که نیاز به جراحی یا مراقبتهای اضطراری دارند (مانند شکستگی استخوان) نباید از طب سوزنی استفاده کرد.
ایدههای اساسی طب چینی
طب چینی جسم انسان را بخش کوچکی از جهان و تابع قوانین جهانی و اصول هماهنگی و تعادل میداند. طب چینی معتقد است که احساسات و حالات روانی به اندازۀ مکانیسمهای فیزیکی در به وجود آمدن بیماریها تاثیر دارند و عواملی مانند کار، محیط، سبک زندگی و روابط را برای تصویر کلی سلامت بیمار در نظر میگیرد. در حالی که طب غربی به طور معمول سلامت را بر اساس فرآیندهای فیزیکی قابل اندازهگیری که از واکنشهای شیمیایی تشکیل شده است، توصیف میکند، چینیها از ایدههایی مانند یین و یانگ، انرژی چی، سیستم اندامها و پنج عنصر برای توصیف سلامت و بدن استفاده میکنند.
یین (YIN) و یانگ (YANG)
طبق فلسفۀ چینیها، جهان و جسم انسان را میتوان با دو اصل جداگانه اما مکمل، یعنی یین و یانگ توصیف کرد. به عنوان مثال، در دما، یین سرد و یانگ گرم است. از نظر جنسیت، یین مونث و یانگ مذکر است. هیچ چیزی به طور کامل یین یا یانگ نیست، بلکه همه چیز ترکیبی از این دو است. این دو اصل همیشه در تعامل، تضاد و تاثیرگذار بر یکدیگر هستند.
یین و یانگ در تمدن چین به دو مفهوم متضاد و در عین حال مکمل یکدیگر اشاره دارد. به عنوان مثال، اگر فردی از فشار خون بالا رنج میبرد، طب چینی میگوید که اندام قلب ممکن است بیش از حد یانگ داشته باشد و روشهایی را برای کاهش یانگ یا افزایش یین قلب توصیه میکند. بنابراین، روشهای درمانی در طب سوزنی به دنبال افزایش یا کاهش یانگ یا افزایش یا کاهش یین در نواحی خاصی از بدن هستند.
انرژی چی (CHI)
یکی دیگر از مفاهیم اساسی طب چینی، انرژی چی است. انرژی چی، انرژی اساسی حیات در جهان است. این انرژی نامرئی است و از هوا، آب، غذا و نور خورشید یافت میشود. در بدن، این همان نیروی حیاتی است که زندگی را ایجاد میکند و به موجودات جان میبخشد. همۀ ما با مقادیر ارثی چی به دنیا میآییم و چی اکتسابی را از غذاهایی که میخوریم و هوایی که تنفس میکنیم دریافت میکنیم. سطح و کیفیت انرژی چی افراد به وضعیت تعادل جسمی، ذهنی و عاطفی آنها نیز بستگی دارد. انرژی چی در بدن از طریق کانالهای انرژی یا مریدینها (Meridian) منتقل میشود.