۴ عارضه تزریق بوتاکس لب
عوارض بوتاکس لب چیست؟
تزریق بوتاکس لب | برجسته کردن لب یکی از پرطرفدارترین عمل های جراحی پلاستیک است. که به زنان کمک می کند تا لبهای با ظاهری حجیم و پرتر داشته باشند. در حالی که تزریق فیلر پوستی (با استفاده از اسید هیالورونیک) یک روش رایج برای تقویت لب است،اما تزریق بوتاکس به عنوان یکی دیگر از گزینه های درمانی کم تهاجمی شناخته شده است.همانطور که میدانید بوتاکس لب نیز همانند عمل های جراحی پزشکی دیگر عوارضی نیز به دنبال خواهد داشت .
اما چه عوارضی از تزریق لب می توانید داشته باشید؟ انجمن جراحان پلاستیک آمریکا (ASPS) بوتاکس لب را بی خطر و خطر کمتری را با عوارض جانبی موقتی مانند سردرد، حالت تهوع، کبودی و ضعف موقت صورت که به مرور زمان از بین میرود، میداند.
عوارض تزریق بوتاکس لب
بوتاکس نوعی روش غیر تهاجمی از عمل زیبایی است که تا زمانی که تحت نظارت متخصص زیبایی انجام شود، هیچ عارضه جانبی عمده ای نخواهد داشت. در بیشتر موارد، این روش در حدود ۲۰ دقیقه انجام می شود و بیماران ممکن است بلافاصله پس از درمان به فعالیت های معمول خود بازگردند و ادامه دهند. اما مانند تمام تزریقات، ناراحتی و درد خفیف ممکن است به دلیل تماس سوزن با پوست لب ایجاد شود. سایر عوارض جانبی جزئی و عوارض ناشی از تزریق عبارتند از:
۱. کبودی و تورم در محل تزریق
از عوارض بوتاکس لب میتوان به تورم صورت اشاره کرد که یک واکنش طبیعی بدن پس از تقریباً هر جراحی است، به ویژه برای عمل های زیبایی بوتاکس و پرکننده های لب. این عارضه بیشتر به دلیل آسیب در بافت هنگام تزریق سم بوتولینوم رخ می دهد و ممکن است طول بکشد تا بدن سلول های جدید در ناحیه متورم لب تشکیل دهد.
برخی از رگ های خونی در لب ها نیز ممکن است سوراخ شوند که می تواند باعث قرمزی و کبودی شود که خود این امر نیز باعث ایجاد عوارض بوتاکس لب میشود. اما نکته خوب این است که بدن دارای خواص درمانی طبیعی است و رگ ها به راحتی ترمیم می شوند، بنابراین دلیلی برای نگرانی زیاد وجود ندارد. در ادامه یک جدول زمان بندی برای ارائه یک نمای کلی روشن از مدت زمانی که می تواند طول بکشد آورده ایم:
روز ۱ : پس از یک عمل، لب ها ممکن است سفت و حساس شوند. این امر یک واکنش متداول به عمل جراحی است و میتوان آن را با استفاده از کیسه یخ در محل تزریق پرکننده لب برطرف کرد.
روز ۲ : درد در محل تزریق بوتاکس شروع به کاهش می کند.
پنجمین روز : این زمانی است که عوارض جانبی عمدتاً ناپدید شده اند و نتایج مطلوب تزریق شروع به نشان دادن می کند.
روز ۷ تا ۱۴ : تا این زمان، لب ها به عنوان یک اثر موفقیت آمیز درمان بوتاکس لب، به طور کامل حجم و شکل خود را بازیابی کرده اند. اگر هنوز کبودی یا توده وجود دارد، میتوانید مستقیماً لب ها را ماساژ دهید.
۲. بی حسی در لب
بی حسی نیز یکی دیگر از عوارض بوتاکس لب است که نشانه نوروپاتی است که در آن اعصاب نمی توانند سیگنال ها را بین لب و مغز منتقل کنند. در حین عمل، بوتاکس باعث فلج شدن عضلات ناحیه تزریق می شود. این عامل به طور موثری سیناپس های اعصاب را مسدود می کند و باعث می شود لب ها برای مدت کوتاهی احساس خود را از دست بدهند.|
در مورد برجسته کردن لب، سم بوتولینوم به طور موقت ماهیچه ها را شل می کند، بنابراین لب بالایی می تواند به سمت بالا و خارج کشیده شود تا ظاهری پرتر و برجسته تر داشته باشد. احساس بیحسی اغلب خود به خود از بین میرود، اما اگر طولانی شود، میتوان با مصرف آنتیهیستامین یا ماساژ لبها آن را برطرف کرد.
۳. سردرد
درصد کمی از بیماران استفاده کننده از بوتاکس نیز ممکن است . سردردهای خفیف و موقتی را تجربه کنند که از دیگر عوارض بوتاکس لب محسوب می شود . سردرد بیشتر به دلیل تزریق بوتاکس لب است که می تواند باعث انقباض بیش از حد برخی از عضلات صورت شود. مصرف منظم داروهای بدون نسخه و مسکن ها مانند استامینوفن (تیلنول) و ایبوپروفن (ادویل) به کاهش سردردهای ناشی از بوتاکس کمک می کند.
۴. حالت تهوع
اثر فلجکننده سم بوتولینوم میتواند توانایی بیمار را برای جویدن و نوشیدن از طریق نیها مختل کند. که این عوامل نیز از دیگر عوارض بوتاکس لب هستند . به خصوص برای افرادی که در طول عمل بوتاکس لب تحت بیهوشی قرار گرفتند . حالت تهوع می تواند یک عارضه متداول باشد زیرا منتظر می مانند . تا عامل بی حس کننده قبل از غذا از بین برود . داروهای ضد استفراغ (مانند Emetrol، Nauzene و Pepto-Bismol) را می توان برای آرام کردن و تسکین احساس تهوع بعد از عمل مصرف کرد.
در صورت بروز عوارض جانبی جدی بوتاکس لب چه کار باید کرد؟
در حالی که اکثر درمانهای بوتاکس دارای مهر تأیید سازمان جهانی بهداشت هستند، اما هنوز مهم است که به خاطر داشته باشید که این درمان توسط یک سم انجام میشود و تجویز نادرست ممکن است باعث انتشار این ماده شیمیایی به سایر عضلات شود و عوارض جانبی نادر اما جدی را نشان دهد. این موارد در بیش از ۱ درصد بیمارانی که بوتاکس های مکرر را انجام داده اند رخ می دهد اما همین ها نیز از عوارض جانبی بوتاکس لب هستند که باید به آن ها نیز توجه کنید.
تنها زمانی که سم فراتر از عضله ای که در آن اعمال می شود پراکنده شود می تواند واکنش های شدیدی ایجاد کند. به همین دلیل توصیه می شود از مالیدن یا ماساژ دادن ناحیه لب پس از تزریق برای جلوگیری از انتشار بوتاکس خودداری کنید. بیماران باید در صورت مشاهده موارد زیر به دنبال کمک فوری پزشکی باشند:
- ضعف عضلانی
- لکنت زبان
- تنگی نفس
- مشکل در بلع (دیسفاژی)
- تاری دید یا مشکلات بینایی
- از دست دادن کنترل مثانه
- واکنش آلرژیک شدید
بوتاکس یک سم قوی است و برای مادران شیرده، بیماران باردار و کسانی که قصد بارداری دارند توصیه نمی شود. در حالی که هنوز هیچ مطالعه موردی در دسترس نیست . اکثر جراحان به بیماران باردار توصیه میکنند . که احتیاط کنند و تا آنجا که ممکن است از عمل بوتاکس لب اجتناب کنند.