میکرونیدلینگ چیست؟ | متخصص طب سوزنی اصفهان

میکرونیدلینگ چیست؟

در زمان‌های قدیم مصریان باستان پوست خود را با استفاده از سنگ‌های زبر و دندانه‌دار به‌آرامی ماساژ می‌دادند تا لایه‌های مرده پوست از بین بروند. به‌این‌ترتیب راه برای تنفس و خون‌رسانی به لایه‌های زیرین پوست باز می‌شد و آسیب‌های پوستی کم‌کم از بین می‌رفتند. میکرونیدلینگ یکی از روش‌های جدید برای درمان آسیب‌های پوستی به‌خصوص جای زخم، جوش و آکنه است که از همین روش الهام گرفته است. البته مشخص است که این روش کم تهاجمی به اندازه روشی که مصریان برای زیبایی پوست خود به کار می‌بردند، خشن و دردناک نیست و با درد بسیار کمی همراه است.

استفاده از دستگاه مخصوص میکرونیدلینگ

این دستگاه دارای سوزن‌های بسیار ریز و ظریفی است که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست در آن سوراخ‌هایی ایجاد می‌کنند. این سوراخ‌ها فضایی برای وارد کردن داروهای درمانی فراهم می‌کنند. این داروها که دوز و نوع آن‌ها با توجه به شرایط فرد بیمار و نوع آسیب پوستی او تعیین شده‌اند، از طریق روزنه‌های ایجاد شده وارد لایه‌های پوست می‌شوند و با تحریک سلول‌های پوستی فرایند ترمیم و بازسازی آن را آغاز می‌کنند. داروهای مورداستفاده در این روش معمولا حاوی ویتامین C و هیالورونیک اسید هستند. موادی که به تحریک سلول‌های پوستی کمک می‌کنند و روند تولید کلاژن و بازسازی پوست را تسریع خواهند کرد.

میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود ؟

میکرونیدلینگ را می‌توان به دو صورت دستی و با دستگاه انجام داد. شیوه دستی این روش با استفاده از یک دستگاه کوچک غلتک مانند به نام درمارولر انجام می‌شود که سوزن‌های بسیار ظریف و ریز تیتانیومی بر روی خود دارد. در این روش پزشک دستگاه را بر روی پوست فرد می‌غلتاند و سوزن‌ها در عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و روزنه‌هایی ایجاد می‌کنند. در این روش امکان کنترل عمق نفوذ سوزن‌ها و فشار آن‌ها بسیار محدود است. سوزن‌های موجود در این دستگاه ممکن است از جنس شیشه، سیلیکون، فلز یا پلیمر نیز باشند. روش میکرونیدلینگ دستی در ایران وجود نداشته و استفاده نمی‌شود.

میکرونیدلینگ چیست؟ | متخصص طب سوزنی اصفهان

در روش دوم

از دستگاه مخصوصی استفاده می‌شود که سرعت حرکت آن بر روی پوست، عمق نفوذ سوزن‌ها و شدت فشار وارد شده بر پوست کاملا قابل کنترل است. به‌این‌ترتیب می‌توان با دقت بیشتری منافذ را روی پوست ایجاد کرد و پزشک کنترل بیشتری بر روی محل ایجاد روزنه‌ها و عمق آن‌ها دارد. در نتیجه نتایج این روش بسیار بهتر است و ماندگارتر است. میکرونیدلینگ روشی بدون درد است. اما در مواردی ممکن است پزشک از داروهای بی‌حسی موضعی نیز استفاده کند. بنابراین در طی این عمل هیچ‌گونه احساس دردی نخواهید داشت.

پیشنهاد مطالعه  سردرد خوشه ای را با طب سوزنی درمان کنید :

جلسات موردنیاز برای درمان آسیب‌های پوستی

به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع پوست، سن فرد، نوع و شدت آسیب و شرایط ترمیم زخم در فرد تاثیر زیادی در روند درمان و بهبودی با استفاده از میکرونیدلینگ دارد. به همین دلیل قبل از هر چیز پزشک شرایط سلامتی فرد را بررسی می‌کند و با توجه به شرایط فردی او تعداد جلسات و زمان هر جلسه درمانی را تعیین می‌کند. بیشتر افراد در ۴ تا ۶ جلسه تقریبا ۱ ساعته به نتیجه دلخواه خود می‌رسند. اما بعضی دیگر ممکن است به جلسات بیشتری برای رسیدن به انتظارات خود نیاز داشته باشند. فاصله این جلسات معمولا ۲ تا ۴ هفته است و بخش زیادی از پوست بعد از حدود ۶ ماه تا یک سال از شروع درمان ترمیم خواهد شد.

کاربردهای میکرونیدلینگ

اصلی‌ترین کاربرد میکرونیدلینگ رفع چین و چروک‌ها و خطوط چهره است. با توجه به اینکه این روش باعث افزایش تولید کلاژن و تحریک بافت‌های پوست می‌شود، باعث ترمیم بافت‌های پوست و برطرف شدن چین و چروک‌ها و افتادگی‌های ایجاد شده در اثر افزایش سن خواهد شد. از این روش می‌توان برای از بین بردن فرورفتگی‌های ناشی از بخیه، زخم، جوش و آکنه نیز استفاده کرد. کلاژن‌هایی که در اثر تحریک سلول‌ها با میکرونیدلینگ ساخته می‌شوند، لایه‌های آسیب‌دیده پوست را ترمیم می‌کنند. همچنین بعد ز ترمیم جای روزنه‌های ایجاد شده در این روش، جای زخم‌ها و جوش‌های قدیمی نیز تا حدی ترمیم می‌شود.

میکرونیدلینگ را می‌توان برای از بین بردن ترک‌های پوستی ناشی از افزایش یا کاهش وزن و بارداری استفاده کرد. ترک‌هایی که معمولا در اثر وارد شدن فشار به پوست یا از بین رفتن خاصیت کشسانی آن ایجاد شده‌اند. با استفاده از میکرونیدلینگ می‌توان جای سوختگی را نیز برطرف کرد. همچنین با این روش منافذ پوستی تنگ‌تر می‌شوند که این موضوع باعث بهتر شدن تنفس پوست و جلوگیری از تجمع چربی و آلودگی در منافذ پوست و ایجاد جوش و آکنه خواهد شد.

ماندگاری میکرونیدلینگ

افزایش ماندگاری و اثرگذاری روش میکرونیدلینگ تا حد زیادی به شیوه مراقبت پس از عمل بستگی دارد. درصورتی‌که شخص همه دستورات پزشک را به‌درستی رعایت کند و این کار را در مراکز معتبر پزشکی (نه آرایشگاه یا کلینیک‌های غیر معتبر) انجام دهد، می‌توان انتظار داشت که نتایج آن برای مدتی طولانی باقی بمانند. قطعا مواردی نظیر افزایش سن، سبک زندگی و رژیم غذایی بر روی روند تولید کلاژن اثر می‌گذارد. بنابراین پس از مدتی ممکن است اثرات میکرونیدلینگ از بین برود و نیاز به ترمیم وجود داشته باشد. البته در صورت استفاده از این روش خیال شما برای حداقل ۲ سال راحت خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه  چگونگی تزریق ژل لب طبیعی

میکرونیدلینگ به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

میکرونیدلینگ یکی از روش‌های غیرتهاجمی برای درمان آسیب‌های پوستی است که با تحریک سلول‌های تولیدکننده کلاژن به ترمیم و رفع آسیب‌های پوستی کمک می‌کند. به همین دلیل استفاده از آن برای بسیاری از افراد در گروه‌های سنی مختلف بلامانع است. به‌طورکلی هر شخصی که وضعیت سلامتی مناسبی داشته باشد و پوست او دارای چین و چروک، جای زخم، جوش، آکنه، ترک، لک و… باشد می‌تواند از میکرونیدلینگ برای درمان و ترمیم پوست خود استفاده کند.

درصورتی‌که شخص به بعضی مواد خاص نظیر مواد غذایی یا فلزات حساسیت داشته باشد، باید پزشک را مطلع کند. زیرا در بعضی از موارد ممکن است مواد مورداستفاده در میکرونیدلینگ باعث ایجاد حساسیت‌های شدید در فرد شده و به او آسیب برساند. همچنین استفاده از میکرونیدلینگ به افرادی که کمتر از دو هفته قبل بوتاکس، ژل یا چربی تزریق کرده‌اند، توصیه نمی‌شود. افراد مبتلا به برخی بیماری‌های خاص نظیر حساسیت‌های پوستی، دیابت، سرطان و… مبتلا هستند نیز نمی‌توانند گزینه مناسبی برای میکرونیدلینگ باشند.

افرادی که از داروهای خاصی نظیر داروهای ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند یا به بیماری‌های خونی مبتلا هستند، نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند. انجام پرتودرمانی یا اشعه درمانی در یک سال گذشته نیز از مواردی است که باعث ایجاد مشکل در فرایند درمان با میکرونیدلینگ می‌شود. اگر در محل درمان زخم باز وجود داشته باشد یا به‌طورکلی زخم‌های فرد خیلی دیر ترمیم شوند، پزشک میکرونیدلینگ را برای حل مشکلات پوستی توصیه نمی‌کند.

عوارض احتمالی میکرونیدلینگ

قرمزی، التهاب، زخم‌های ریز، سوزش و کبودی از اولین عوارض میکرونیدلینگ هستند که ممکن است باعث نگرانی افراد شوند. این عوارض به دلیل نفوذ سوزن‌ها به عمق پوست ایجاد شده‌اند و کاملا طبیعی هستند. عوارض ایجاد شده پس از عمل ظرف یک هفته تا ده روز بعد از میکرونیدلینگ برطرف می‌شوند. درصورتی‌که این عوارض بیشتر از ده روز طول بکشد، حتما موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. البته توجه داشته باشید که در صورت عدم رعایت توصیه‌های پزشک و دست‌کاری زخم‌های ریز ایجاد شده، این عوارض طولانی‌تر خواهند شد و ممکن است آثار آن‌ها نیز تا مدتی باقی بماند.

پیشنهاد مطالعه  مزوتراپی لاغری موضعی

در مواردی مشاهده شده است که پس از انجام میکرونیدلینگ رنگ پوست تغییر کرده و تیره شده است. این موضوع معمولا ناشی از زیاد بودن فشار وارد شده و عدم کنترل مناسب آن توسط پزشک است. البته جای هیچ‌گونه نگرانی نیست و بعد از مدتی پوست حالتی پوسته‌پوسته پیدا می‌کند و نهایتا رنگ طبیعی خود را مجددا به دست می‌آورد. در بعضی موارد نیز ناحیه درمان متورم شده یا دچار حساسیت می‌شود. این عوارض نیز طبیعی است. البته تا زمانی که روند بهبودی در آن‌ها مشاهده شود و عوارض برای مدتی طولانی (معمولا بیشتر از ده روز) باقی نمانند.

مراقبت ها و توصیه های مهم

پوست خود را به‌طور کامل تمیز کنید و از هیچ کرم آرایشی استفاده نکنید.
اگر قبلا به بیماری پوستی مبتلا بوده‌اید یا سابقه بیماری یا مصرف داروی خاصی دارید، آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
درصورتی‌که در حال مصرف داروهای رقیق‌کننده خون هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر به ماده خاصی حساسیت دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
دو تا سه هفته قبل از میکرونیدلینگ از داروهای لایه‌بردار استفاده نکنید.

حداقل دو هفته قبل از عمل از تزریق بوتاکس، ژل و چربی خودداری کنید.
مصرف مواد غذایی ضدالتهاب را در برنامه خود قرار دهید.
از مصرف خودسرانه قرص‌های مسکن یا داروهای ضدالتهاب خودداری کنید.
توصیه‌های پزشک را به دقت رعایت کرده و داروهای تجویزشده را سروقت مصرف کنید.
از نور خورشید دوری کنید و در صورت خروج از خانه از کرم‌های ضد آفتاب حاوی زینک و تایید شده توسط پزشک استفاده کنید.
از ماساژ دادن، فشار دادن و خاراندن پوست خودداری کرده و روی زخم‌ها را نکنید.
از محصولات مراقبتی پوست که حاوی مواد لایه‌بردار یا تحریک‌کننده پوست است خودداری کنید.
از رفتن به استخر و سونا خودداری کرده و با آب گرم و پرفشار حمام نکنید.

 


دکتر اردشیر عامری 

اطلاعات بیشتر از متخصص طب سوزنی اصفهان

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر اردشیر عامری متخصص طب سوزنی اصفهان اینجا کلیک کنید


بیشتر بدانید :

میکرودرم ابریژن روشی غیرتهاجمی جوانسازی پوست

درمان های کلینیکی سیاهی دور چشم

طب سوزنی و زیبایی پوست

طب سوزنی برای مدیریت درد زایمان

درمان سردردهای تنشی با طب سوزنی

طب سوزنی مکمل دندانپزشکی

پیام بگذارید