عوارض تزریق بوتاکس بین دو ابرو
عوارض بوتاکس در محل تزریق
این گروه از عوارض معمولاً ناشی از انتشار بوتاکس به عضلات مجاور محل تزریق و اثر گذاری بر ماهیچههایی است که مد نظر ما نیستند. احتمال این عوارض زمانی زیاد میشود که تزریق بوتاکس توسط افراد غیر پزشک یا پزشکان غیرمتخصص صورت بگیرد.
عوارض محل تزریق در موارد درمان یک سوم بالایی صورت (خط اخم، خطوط افقی پیشانی، ابروها و خطوط پنجه کلاغی) بسیار کم است. چون تکنیکها و دستورالعملهای تزریق بوتاکس در این نواحی تا حد زیادی بهینه سازی شدهاند. تزریق بوتاکس در یک سوم میانی و پایینی صورت و همچنین گردن، کاربردهای کمی دارد. به همین علت تکنیکهای تزریق در این مناطق ضعیفتر بوده و تزریقات باید با دقت و احتیاط بیشتری صورت بگیرند. احتمال بروز عوارض محل تزریق در این مناطق بیشتر است.
در ادامه عوارض بوتاکس در محل تزریق را به تفکیک مناطق تحت درمان بررسی کردهایم:
عوارض بوتاکس در تزریقات بین دو ابرو
عوارض تزریق بوتاکس بین دو ابرو در موارد درمان خطوط بین ابروها شامل سه مورد زیر است. هیچ کدام از این عوارض دائمی، خطرناک یا تهدید کنندهی سلامت شما نیستند. صرفاً از لحاظ زیبایی شناختی عوارض نامطلوبی به شمار میروند.
-
افتادگی پلک
افتادگی پلک در گذشته شیوع زیادی داشت و هنوز هم در افرادی که تزریق بوتاکس را در مراکز غیر درمانی یا غیرمعتبر انجام میدهند، مشاهده میشود. این عارضه به دلیل تزریق نادرست و اثر گذاری مادهی بوتاکس بر عضلهی بالا برندهی پلک فوقانی اتفاق میافتد. افتادگی پلک معمولاً ۲ تا ۱۵ روز بعد از تزریق بوتاکس مشاهده شده و ۲ تا ۸ هفته طول میکشد تا بهبود یابد. با این حال با از بین رفتن تدریجی اثرات بوتاکس، به کلی درمان شده و جای نگرانی ندارد.
برای پیشگیری از این عارضه توجه به موارد زیر کاملاً موثر است:
بعد از تزریق بوتاکس به جلو خم نشوید. به محل تزریق دست نزنید و آن را نمالید.
پزشک باید محلول بوتاکس را در مقادیر کم و به آرامی تزریق کند. یادتان باشد که هیچگاه نباید در حین تزریق، نواحی تحت درمان را ماساژ داد.
برای ثبیت بوتاکس در عضلات هدف، بهتر است تا ۲-۳ ساعت به طور مداوم عضلات مورد نظر را به کار بگیرید و با آنها تمرین کنید. به این ترتیب بوتاکس سریعتر جذب بافت هدف شده و به سمت عضلات دیگر نمیرود.
برخی از افراد نسبت به این عارضه از عوارض بوتاکس مستعدترند. پزشک باید عوامل خطرساز در مورد شما را بررسی کند تا اگر هر کدام وجود داشت، شیوهی تزریق را منطبق بر شرایط شما انتخاب کند. برخی از عوامل افزایش دهندهی احتمال افتادگی پلک در زمان تزریق بوتاکس در بین دو ابرو عبارتاند از:
کسانی که سابقهی آسیب یا جراحی در آن ناحیه داشتهاند؛
افراد مسن؛
کسانی که به طور ژنتیکی عضلهی بالابرندهی پلک ضعیفی دارند. این مشکل به طور معمول توسط عضلات دیگر صورت جبران میشود و در حالت عادی قابل تشخیص نیست. پزشک با معاینهی عضلات متوجه این موضوع خواهد شد.
-
تورم بافت لنفاوی ابرو و پلک مجاور
احتمال این عارضه کم است و بیشتر در کسانی مشاهده میشود که سابقهی تورم و ادم در ناحیهی ابرو و پلک دارند، به ویژه آنهایی که دچار پف صبگاهی چشم میشوند. همچنین التهاب ملتحمه و افتادگی بافت بین دو ابرو، میتوانند باعث افزایش احتمال این عارضه شوند.
-
افزایش خطوط مجاور بینی
گاهی با فلج شدن عضلات ناحیه بین ابروها، فعالیت عضلات اطراف بینی بیشتر شده و خطوط مجاور بینی نمایان میشوند؛ به ویژه در زمان خندیدن و اخم کردن. با تزریق بوتاکس در طرفین بینی میتوان این مشکل را به خوبی برطرف کرد.