تاثیر طب سوزنی بر بیماری پارکینسون
درمان پارکینسون
بیماری پارکینسون که بیشتر در افراد مسن دیده میشود، علایمی مانند سفتی پیشرونده بدن، لرزش، اختلال در تعادل و از بین رفتن مهارتهای حرکتی را به دنبال دارد. با ابتلا به بیماری پارکینسون، در نواحی از مغز تولید دوپامین کم میشود.
از آنجا که طب سوزنی تاثیری بسیار چشمگیر در تحریک سلولهای مغزی و نیز افزایش دوپامین دارد، پس برای کنترل علایم بیماری پارکینسون، روش مناسبی است. همچنین طب سوزنی میتواند باعث شلتر شدن ماهیچهها و کاهش سختی حرکت شود. درمانهای ضدافسردگی طب سوزنی هم نتایج بسیار قابل توجهی دارند.
بنابراین بکارگیری هر دو روش طب سوزنی بدن و گوش، در کنترل این بیماری عالی هستند اما با توجه به پیشرونده بودن بیماری، استفاده از روشهای کاشت ایمپلنت روی لاله گوش، برای بیماران مناسبتر خواهد بود.
Parkinson’s disease یک بیماری عصبی پیشرونده شایع در افراد میانسال و مسن است. نرخ شیوع این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال حدود ۱.۷ درصد است و از اینرو یک تهدید جدی برای سلامتی افراد میانسال و مسن محسوب میشود. در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای کاهش سرعت یا درمان پارکینسون در دسترس نمیباشد.
لرزش در حالت ایستا، میوتونی عضلات، کندی حرکات، حالت فیزیکی غیر طبیعی و راه رفتن غیر طبیعی از جمله مشخصات این بیماری است. تخریب یا مرگ سلولهای عصبی یا نورونهای دوپامینرژیک در ناحیه mesencephalic substantia nigra در مغز و در نتیجه کاهش سطح دوپامین در جسم مخطط به عنوان علت بالینی پارکینسون شناخته میشود. از اینرو در حال حاضر یکی از درمانهای اصلی این بیماری تزریق دوپامین است. با اینحال با گذر زمان از تاثیر تزریق دوپامین کاسته شده و عوارض ناخواسته دیگری بروز میکند.
طب سوزنی یکی از روشهای رایج مورد استفاده در طب جایگزین برای درمان پارکینسون ااین بیماری ست. ادعا میشود طب سوزنی قادر به کاهش علائم پارکینسون بوده، از پیشرفت بیماری جلوگیری میکند، فاقد عوارض ناخواسته ناشی از مصرف دارو است و بطور کلی کیفیت زندگی بیماران را ارتقاء میدهد.
درمان پارکینسون با طب سوزنی