آریکولوتراپی – طب سوزنی روی گوش
طب سوزنی روی گوش
آریکولوتراپی در حقیقت نوعی انجام طب سوزنی روی نقاط خاصی از گوش افراد است که می تواند منجر به بهبود عملکرد سیستم های متصل به این نقاط و باعث سرعت بخشیدن به پروسه بهبود بیماران شود. در علم تغذیه به جای سوزن از چسباندن مگنت روی گوش استفاده می شود.
ریشه آریکولوتراپی هم مثل طب سوزنی به چین بر می گردد. محققان در بعضی از متون قدیمی چینی، نوشته هایی پیدا کرده اند که روش هایی برای ماساژ و طب سوزنی مخصوص روی گوش ها را معرفی کرده بودند. حتی در بعضی از این نسخه های تاریخی دیده شده که برای درمان مشکلات مربوط به چشم ها و بینایی، استفاده از گوشواره طلا یا نقره توصیه شده است!
اما چین تنها جایی از جهان نبوده که به نقش گوش در سلامت بالینی توجه می کرده. طبق معمول در کنار چین باستان، اسامی یونان و مصر باستان نیز به چشم می خورد. گویا در این دو منطقه نیز استفاده از آریکولوتراپی برای بهبود بخشیدن به وضعیت جسمی رایج بوده است. از همه این ها جالب تر این است که اروپایی ها هم در قدیم الایام برای درمان بعضی از بیماری ها سراغ کاری مشابه این روش می رفتند. قضیه از این قرار بود که نوعی درد عصبی در ناحیه ران ها و باسن ایجاد می شده که اروپایی ها سعی می کردند از طریق جراحی نقاط خاصی از گوش، این دردها را از بین ببرند!
گوش، جنین برعکس
نباید که فقط بابت نان باگت و کافه های دنج پاریس از فرانسوی ها تشکر کرد! پائول نوژیه یکی از افرادی است که باید بابت احیای آریکولوتراپی در دهه ۵۰ میلادی از او سپاسگزار بود! این مرد فرانسوی چند کار بزرگ انجام داد که یکی از آن ها به ایجاد نقشه اعضای بدن روی گوش منجر شد. نوژیه معتقد بود گوش انسان شبیه جنین است که برعکس قرار گرفته باشد. به همین خاطر هم اگر گوش را به مثابه جنین در نظر بگیریم، نقاط مختلف روی آن با اعضای مختلف بدن انسان مرتبط خواهد بود.
با این تعبیر، برای مثال لاله گوش با سر انسان مرتبط است. نوژیه همچنین اعلام کرد که می توان از طریق بررسی گوش ها به تشخیص بیماری های مختلف در بدن رسید. هرچند که تمام حرف های او در سطح فرضیه باقی ماند، اما نکته جالب اینجاست که در حین تحقیقات نتایج بسیار قابل توجهی به دست آمدند که بعضی از فرضیه های او را تایید می کردند.
گوش سنجی به سبک جدید
اگر شخصی تصمیم بگیرد برای درمان یا بهبودی از طب سوزنی روی گوش ها استفاده کند می تواند به آریکولوتراپیست ها سر بزند. آن ها اول از همه با فرد مصاحبه می کنند و اطلاعات لازم را از او دریافت می کنند. این اطلاعات ممکن است شامل سابقه بیماری ها، مشکلات فعلی یا توقعاتی که مراجعه کننده از این طب دارد، باشد. بعد از دریافت اطلاعات لازم، نوبت به بررسی و معاینه گوش ها می رسد که در آن فرد درمان گر از نزدیک وضعیت گوش ها را بررسی می کند. این بررسی ممکن است به روش های مختلفی انجام شود.
برای مثال بعضی از درمان گران با دست های شان به بررسی وضعیت گوش ها می پردازند تا ببینند آیا علامتی غیرعادی یا نقطه ای دردناک روی آن ها قرار دارد یا نه. بعضی دیگر با استفاده از الکترود به تشخیص این موارد می پردازند و دسته آخر سراغ استفاده از سوزن های سرد و داغ می روند تا متوجه شوند کدام نقاط از گوش افراد درد را احساس نمی کند و اصطلاحا بی حس است.
حالا که اسم سوزن به میان آمد این را هم بگوییم که سوزن های این طب مکمل هم درست مثل طب سوزنی ترس ندارد! این سوزن ها فوق العاده نازک هستند و بسته به تشخیص درمان گر ممکن است به صورت عمیق یا سطحی داخل گوش فرو شوند. همچنین ممکن است برای به دست آمدن بهترین نتیجه، سوزن ها به شکل های مختلفی وارد گوش ها شوند. مثلا به صورت مورب یا کج، در نهایت باید بدانید که سوزن ها بین چند دقیقه الی نیم ساعت روی گوش ها باقی می مانند.
مطالب پیشنهادی مرتبط :